ایرانیان نیازی به قیمیت ملایان تازی ندارند
با قیام ملی خود برای آزادی ایران کوشا باشیم

Wednesday, April 27, 2005

درنشست روز سه شنبه قطعنامه ای 12 ماده ای درباره برنامه هسته ای ایران صادر شد.
در گزارش کمیته امور سیاسی شورای اروپایی، که در آغاز این قطعنامه آمده است:
گفته می شود که جامعه جهانی بر این باور است که اگر ایران به یک کشور دارنده سلاح هسته ای تبدیل شود، نه تنها تبادل قوا در منطقه حساس خاورمیانه بر هم خواهد خورد، بلکه ثبات بین المللی نیز دستخوش تغییر و تحولاتی خواهد شد. در ادامه این گزارش همچنین آمده است که توافق بین المللی گسترده ای بر سر این موضوع وجود دارد که باید از تبدیل شدن ایران به یک کشور دارنده سلاحهای هسته ای جلوگیری شود. در این گزارش به شورای اروپایی و کشورهایی که به عنوان ناظر در جلسات آن شرکت می کنند، پیشنهاد شده است که از تلاشهای دیپلماتیک سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا برای کسب تضمینهای لازم از غیرنظامی بودن برنامه های هسته ای ایران حمایت کامل نمایند.
در ماده اول این قطعنامه گفته می شود: گزارشهای مختلفی که در آنها ادعا شده است ایران تکنولوژی هسته ای را توسعه داده و این تکنولوژی می تواند در ساخت سلاحهای اتمی به کار رود و همچنین شواهدی مبنی بر توسعه و گسترش موشکهایی که کشورهای عضو شورای اروپا در معرض برد آنها قرار می گیرند، شورای اروپا را نگران کرده است.
در ماده دوم این قطعنامه آمده است: ایران به عنوان یک کشور جدید دارند سلاحهای هسته ای، خطر بی ثبات شدن خاورمیانه و خلیج فارس را به شدت افزایش خواهد داد و به خطری جدی برای کل جامعه جهانی تبدیل خواهد شد.
در ماده سوم خطاب به ایران هشدار داده می شود که دولت ایران باید بداند که جامعه بین المللی کوششهای ایران برای گسترش سلاحهای هسته ای را تحمل نخواهد کرد و آماده است واکنش مشترکی در مقابل این تلاش ها ا تحاذ کند. واکنشی که پیامدهای آن برای ایران، مهمتر از تبدیل شدن به یک قدرت هسته ای خواهد بود.
در ماده 5 قطعنامه که روز سه شنبه تصویب شد، می گوید:
از سوی دیگر باید به ایران اطمینان داد که به نگرانیهای مشروط امنیتی آن پاسخ مناسب داده خواهد شد. در این ماده همچنین گفته می شود باید به ایران تضمین داده شود که آمادگی برای رفع نگرانیهای جامعه بین المللی درباره برنامه های هسته ای این کشور، امکانات جدیدی را برای گسترش همکاریهای بین المللی به نفع مردم ایران بوجود خواهد آورد.
در ماده شش این قطعنامه، از تلاشهای دیپلماتیک و مذاکرات سه کشور فرانسه، بریتانیا و آلمان برای حل بحران هسته ای ایران حمایت شده است.
ماه هفت هم اظهار خشنودی مجمع پارلمانی شورای اروپا از اعلام آمادگی دولت آمریکا برای حمایت از تلاشهای دیپلماتیک اتحادیه اروپا اختصاص یافته است.
در ماده هشت قطعنامه، اعضای شورای اروپا، از جمهوری اسلامی ایران خواسته اند، به طور کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند. مفاد پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای و توافقهای ایمنی مربوط به آن را به طور جدی انجام دهد. پروتکل الحاقی به را به تصویب برساند و قدمهای بیشتری برای رفع نگرانیهای بین المللی درباره برنامه های هسته ایش بردارد.NPT
ماده 9 قطعنامه به درخواستهایی از اعضای شورای اروپا و کشورهای ناظر اختصاص یافته است. این ماده که به 8 بند تقسیم شده است، از اعضای شورای اروپا می خواهد نگرانیهای امنیتی ایران را در نظر بگیرند و به بررسی راههایی برای تضمین صلح، تقویت ثبات و تشویق به همکاری در خاورمیانه و خلیج فارس بپردازند. در این بند همچنان که مجمع عمومی سازمان ملل توصیه کرده به عاری ساختن منطقه از سلاحهای اتمی نیز اشاره شده است.
ماه 10 قطعنامه هم خطاب به اتحادیه اروپاست. در بند اول این ماده به اتحادیه اروپا توصیه شده است با درنظر گرفتن پیشرفتها در مذاکرات هسته ای، احترام به حقوق بشر و رعایت موازین دموکراسی، اتحادیه اروپا مذاکرات خود را با ایران برای امضای تفاهم نامه گسترش همکاریهای تجاری و بازرگانی از سرگیرد. در بند 2 ماده 10 قطعنامه نیز از اتحادیه اروپا خواسته شده است امتیازات دیگری از جمله در زمینه انرژی هسته ای و دیگر تکنولوژیهای پیشرفته در نظر بگیرد، تا در صورتی که پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در مذاکرات با ایران به دست آید، این امتیازات را به ایران بدهد.
دولت ایران تا کنون نسبت به صدور این قطعنامه واکنشی از خود نشان نداده است.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?